Trudy Vraagt is vernoemd naar Trudy Vierveijzer. Zij was jarenlang het kloppend hart van de Almeerse Hockeyclub in de jaren van spectaculaire groei. Deze werd niet alleen gehaald door een grote aanwas van leden, maar vooral omdat de ‘achterdeur’ goed dicht was.

Trudy wist alles van de club. Kende elke trainer, elk nieuw lid bij naam. Wist altijd wat er waar speelde en was een soort lopende encyclopedie. Veel sportclubs hebben zo�n Trudy. Alleen de tijden veranderen, de clubs worden groter en het is moeilijker om Trudy�s te vinden en te houden.

Daarom bedachten wij Trudy Vraagt. De manier om aan te voelen wat er leeft bij het goud van iedere organisatie: de mensen. En bij sportverenigingen zijn dat in onze ogen de trainers en coaches. Zij kunnen heel goed aangeven hoe het gaat binnen het team, hoe zij de club ervaren en of ouders bereid zijn om iets te doen.

Bovendien is het voor een club veel eenvoudiger om een relatie te onderhouden met �alleen� de trainers en coaches dan met alle leden en ouders. Bij een vereniging van 1000 leden heb je ongeveer 80 trainers/coaches. Dat is makkelijker dan met 2500 personen feedback te krijgen (en daar vervolgens wat mee te doen).

Trainers en coaches weten ontzettend veel. Clubs kunnen van die kennis heel goed gebruik maken. Niet alleen bij de werving van nieuwe vrijwilligers, of bij de zoektocht naar ondernemers, maar ook als platform om beleid van de club uit te leggen. Of probleempjes op te sporen voordat het Grote Problemen worden.

Dus, als uw club nog een Trudy heeft, dan moet u daar als club vooral goed naar luisteren en goed voor zorgen. Wij hebben met Trudy Vraagt een alternatief, zodat u weet wat er speelt en dat u met die kennis de club beter kan maken.